Lamsonair

Docudistri

Geautomatiseerd uitgave systeem

De DocuDistri is een totaaloplossing voor het veilig opslaan, beheren en uitgeven van waarde documenten zoals paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten. Het beheer en de uitgifte van deze documenten gebeurd volledig geautomatiseerd. Dat zorgt voor een snellere uitgifte, lagere kosten en vergrote veiligheid.

Hoe werkt het Docudistri systeem?

Het hele proces bestaat uit 3 fases: invoer, opslag en uitgifte.

Docudistri Invoer

1. Invoer

Na binnenkomst en het inklaarproces kunt u de documenten invoeren in de DocuDistri. Met een scanner wordt de MRZ strook gelezen waarna het document aan de DocuDistri wordt aangeboden. Het robotsysteem bergt het document in ongeveer 4 seconden op in het daarvoor gereserveerde slot. Ondertussen kan een volgend document gescand worden. Documenten worden direct aan de DocuDistri ingevoerd en hoeven derhalve niet eerst in een drager te worden geplaatst. Dit gebruiksvriendelijke proces spaart uw medewerkers kostbare tijd.

2. Opslag

De DocuDistri kan in een beveiligde ruimte worden geplaatst waar onbevoegden geen toegang toe hebben. Hierdoor zijn de documenten veilig opgeslagen. Ook de kast zelf is goed beveiligd. Documenten worden niet handmatig in de kast geplaatst of uitgenomen; het robotsysteem zorgt hiervoor. Dit vergroot de veiligheid van de opgeslagen documenten.

Docudistri Opslag
Docudistri Uitgifte

3. Uitgifte

Burgers komen nog steeds graag op het gemeentehuis langs om hun paspoort, rijbewijs of ID kaart op te halen. Vaak gebeurt dit op afspraak. Eenmaal aan de balie volstaat een eenvoudige handeling van de baliemedewerker om het juiste document op te vragen. Bij een koppeling met Centric of Pink gebeurt dit zelfs ‘onder water’ en is hiervoor geen handeling vereist. Eenmaal via buizenpost aangekomen, opent de patroon automatisch zodat het document kan worden uitgenomen. De patroon sluit hierna wederom automatisch en zal terug worden gestuurd naar de opslag van de DocuDistri. Omdat het systeem beschikt over meerdere patronen, is de snelheid van het systeem geborgd.

© 2024 Lamsonair