Lamsonair

Buizenpost, dat is toch niet meer van deze tijd? (Of wel?) 

Als je aan buizenpost denkt, en je bent al wat ouder, dan denk je misschien als eerste aan je spaargeld en een spaarbankboekje. En tegelijkertijd vraag je je mogelijk af of dat net zo ver verdwenen is als de draaischijftelefoon…. 

Maar niets is minder waar.  
 
Buizenpost wordt nog altijd veel gebruikt. Ziekenhuizen, logistieke bedrijven, overheid en industrie vinden het gebruik van buizenpostsystemen juist belangrijker dan ooit tevoren.  

Voorbeeld van een LamsonAir buizenpost station

Buizenpost voor vertrouwelijke of belangrijke documenten 

Natuurlijk worden veel documenten vaak digitaal verstuurd. Toch zijn er nog steeds veel (vertrouwelijke of belangrijke) documenten die fysiek van de ene naar de andere afdeling moeten worden gebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrachtbrieven of douanepapieren. In zulke en andere situaties is een buispostsysteem vaak de beste oplossing.  

Buizenpost voor medische monsters en medicijnen 

In andere marktgebieden worden ook nog steeds veel buizenpostsystemen toegepast. Ziekenhuizen versturen bijvoorbeeld medicijnen en bloedmonsters tussen de verschillende afdelingen. En in de industrie worden samples vanuit productie naar het laboratorium gestuurd. 

Buizenpost voor waardedocumenten 

Wist je dat het in Nederland wettelijk is vastgelegd dat waardedocumenten extra goed beveiligd moeten worden bewaard? Om onnodig heen en weer gesleep van stapels documenten te voorkomen, worden paspoorten, ID kaarten en rijbewijzen tegenwoordig met 1 druk op de knop geautomatiseerd vanuit een beveiligde opslag naar de juiste balie van het gemeentehuis verstuurd. Dit systeem heet Docudistri.  

Een paspoort dat vanuit de beveiligde omgeving via buizenpost direct bij de afhaalbalie komt.

Kortom: Buizenpost is beslist van deze tijd! 

Hoe kun jij met buizenpost processen sneller en veiliger laten verlopen?

Wij kijken en denken graag met je mee. Wil je ons een case voorleggen, bel ons mail ons dan gerust.

Jeroen van Tamelen

Jeroen van Tamelen

Jeroen van Tamelen heeft met ruim 20 jaar ervaring in zowel de verkoop als de techniek van buizenpost systemen de titel "doorgewinterde specialist” ruim verdiend. Je kunt hem (bijna) geen groter plezier doen dan hem een ingewikkelde case voorleggen.

© 2024 Lamsonair