Lamsonair

Het grootste DocuDistri systeem van Nederland staat in…. Utrecht

In Nederland moeten volgens de wet alle nog niet uitgegeven ID bewijzen ’s nachts in een tegen inbraak beveiligde ruimte worden bewaard. Probeer je eens voor te stellen wat een gedoe het oplevert voor een gemeente zo groot als Utrecht, om waardedocumenten aan het begin en einde van elke werkdag, vanaf en naar de beveiligde ruimte te verplaatsen.

Gelukkig hoeft de gemeente Utrecht zich daar geen zorgen meer over te maken. Met DocuDistri, het systeem voor de automatische uitgifte van waardedocumenten, verloopt de uitgifte nu veiliger, sneller en goedkoper.

Medewerker burgerzaken bij de gemente Utrecht haalt direct op de werkplek een paspoort uit het DocuDistri systeem

Docudistri: Een technisch hoogstandje

Volgens Henk van Dijkhuizen, afdelingshoofd Bedrijfsbureau Publiekszaken, bespaart DocuDistri de gemeente veel capaciteit: “Voorheen haalden medewerkers de documenten zelf uit een kluis. Ook werden ze handmatig op alfabet georganiseerd. Erg tijdrovend, zeker als je bedenkt dat we op drukke dagen zo’n 700 aanvragen en uitgiften verwerken. DocuDistri is echt een technisch hoogstandje: het automatiseert nu al die handelingen.”

Het DocuDistri systeem dat in Utrecht  geïnstalleerd is, is de grootste van Nederland. Het systeem heeft een capaciteit van meer dan 4000 documenten.

Voorheen haalden medewerkers de documenten zelf uit een kluis. Ook werden ze handmatig op alfabet georganiseerd. Erg tijdrovend, zeker als je bedenkt dat we op drukke dagen zo’n 700 aanvragen en uitgiften verwerken. DocuDistri is echt een technisch hoogstandje: het automatiseert nu al die handelingen.

Henk van Dijkhuizen, afdelingshoofd Bedrijfsbureau Publiekszaken gemeente Utrecht

Snelle en veilige uitgifte

Het archief waarin de documenten worden bewaard, is voorzien van een camera en andere strenge beveiligingsmaatregelen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat documenten veilig zijn opgeborgen totdat ze worden uitgereikt.

Wanneer iemand zijn ID bewijs komt afhalen, transporteert het buizenpostsysteem deze volledig geautomatiseerd van beveiligde archief naar de balies. Dat betekent dat de documenten een stuk sneller worden afgegeven. Groot voordeel is ook dat er nooit meer een document zoekraakt. Van Dijkhuizen: “Minder handwerk betekent minder kans op fouten.”

DocuDistri, een samenwerking met Newton

Lamsonair heeft de DocuDistri in samenwerking met partner Newton ontwikkeld. Het systeem integreert met burgerzakenapplicaties. De oplossing draait inmiddels al bij meer dan 30 gemeenten in Nederland.

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Ook in jullie gemeente veilig waardedocumenten opslaan en uitgeven?

© 2024 Lamsonair